Ove godine od 17-19. novembra održani su sedmi po redu Sajam voda i Forum voda u Beogradu, a koje su posetili i naši predstavnici. Na sajmu su se predstavili mnogobrojni izlagači opreme i tehnologije za vodoprivredu.
Sajam voda i Forum voda su mesta za razmenu svih dosadašnjih iskustava, ali i upoznavanja sa novim tehnologijama koje treba da pruže određena rešenja. Strateška važnost vode i dostupnost pijaćoj vodi u našem veku i način upravljanja vodnim resursima prema globalnim klimatskim promenama oredeljuju aktivnosti usmerene na razvoj, usavršavanje, modernizaciju i racionalizaciju sistema. U fokusu interesovanja javnosti sve više se nalaze pitanja vezana za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, koja su značajna sa aspekta zaštite životne sredine i poboljšanja kvaliteta i standarda života.
Mnogobrojni problemi u sektoru voda zahtevaju participiranje svih relevantnih činilaca, a Sajam voda i Forum voda je upravo mesto gde svi aktivno učestvuju i daju najbolje ideje za poboljšanja i nalaženje održivih rešenja.

Služba informisanja
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari (0)

Ostavite vaš komentar