O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Vodari
  • Jaroš - tabla
  • Upov 3
  • Vodari
  • Somborski trg
  • нова фабрика4
  • нова фабрика6
  • Jaroš, aeracija
  • Upov iz vazduha

Aktuelnosti

Nov
13

Obaveštenje za potrošače

Sutra, 14. novembra 2019. godine, zbog izvođenja radova na planskoj zameni ventila na vodovodnoj mreži doći će do prekida vodosnabdevanja kod dela potrošača koji žive u ulici Apatinski put, u delu između ulica Petra Despotovića do ulice Miloša Crnjanskog.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 15 časova, odnosno do okončanja radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Korisnicima koji žive u pomenutim ulicama preporučuje se da obezbede neophodne zalihe vode za osnovne ... »

Nov
13

Obaveštenje za potrošače

Sutra, 14. novembra 2019. godine, zbog izvođenja radova na izgradnji priključka na vodovodnu mrežu doći će do prekida vodosnabdevanja kod dela potrošača koji žive u ulici JNA, u delu između ulica Prote Mateje Nenadovića do ulice Milete Protića.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 13 časova, odnosno do okončanja radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Korisnicima koji žive u pomenutim ulicama preporučuje se da obezbede neophodne zalihe ... »

Nov
13

Uvek u pripravnosti

Radnici sektora Održavanja vodovodne mreže grada tokom prepodneva brzom intervencijom sanirali su kvar koji se dogodio na uglu ulica Vojničke i Fruškogorske. Prekid vodosnabdevanja trajao je minimalno.

... »
Nov
13

Obaveštenje za potrošače

Usled havarije koja se dogodila na vodovodnoj mreži u ulici Fruškogorskoj, obustavljeno je vodosnabdevanje potrošača u pomenutoj ulici u delu između Vojničke ulice i ulice Prvomajski bulevar.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a će u najkraćem roku izaći na teren i sanirati kvar kako bi se vodosnabdevanje normalizovalo. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 10 časova, odnosno do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća ... »