O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Vodari
  • Vodari
  • Vodari
  • нова фабрика4
  • Stari bunar
  • Upov - informacioni sisitem
  • Jaroš, upravna zgrada
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Sep
30

Radovi na vodovodnoj mreži

Tokom dana radnici angažovani na poslovima održavanja vodovodne mreže grada i naseljenih mesta vrše sanaciju rovova koji su nastali kao posledica sanacije kvarova na vodovodnoj mreži.

... »
Sep
27

Sanacija kvara na vodovodnoj mreži u ulici JNA, Kljajićevo

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u Kljajićevu, u ulici JNA, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
... »
Sep
27

Sanacija kvara na vodovodnoj mreži u Moskovskoj ulici

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u Somboru, u ulici Moskovska, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
... »
Sep
26

Intervencije tokom vikenda

Dežurna ekipa JKP "Vodokanal"-a tokom vikenda intervenisala je u naseljenim mestima Telečka, Stapar u ulici Karađorđev plac, Stanišić u ulici Oslobođenja. Takođe intervencija je bila i u gradu u ulici Prizrenska. Prilikom izvođenja radova došlo je do kratkotrajnog prekida vodosnabdevanja. 

... »