O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov aeracija 3
  • Jaroš, aeracija
  • Jaroš, aeracija
  • Jaroš, aeracija
  • Upov pumpe
  • Jaroš, aeracija
  • Somborski trg
  • нова фабрика6
  • Upov aeracija 1

Aktuelnosti

Maj
18

Obaveštenje za potrošače naselja Šikare

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije, na vodovodnoj mreži u ulici Šikarski put, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača koji žive u ovom delu grada..
Dežurne ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara, odnosno do 18 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog ... »

Maj
18

Izgradnja javne vodovodne i kanalizacione mreže u Gornjoj Varoši. OPREZ!

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u bloku 45 i 23 odvijaju se po predviđenoj dinamici, kao i radovi na izgradnji drugog kraka u delu ulice Matije Gupca. Ovom prilikom podsećamo građane koji žive u ulici Dušana Mudraka da će do okončanja radova ulica biti zatvorena za saobraćaj u jednom delu, te molimo građane da se ponašaju u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, kao i da svoja vozila uklone sa trase i parkiraju ih van zone izvođenja radova. U ulici ... »

Maj
16

Otvoren 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Dana 15. maja 2018. godine svečano je otvoren 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u okviru koga se predstavlja i projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji ,,zelene”energije- Xdegree“.
Projekat se sufinansira sredstvima Evropske unije, u okviru  IPA Interreg prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2014-2020, a ima za cilj povećanje energetske nezavisnosti javnih komunalnih preduzeća koristeći obnovljive izvore energije, zatim ... »

Maj
07

Obaveštenje za potrošače ulice Svetog Save

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije, na vodovodnoj mreži u ulici Svetog Save, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača koji žive u pomenutoj ulici, u delu između ulica Ognjena Price i Filipa Kljajića.
Dežurne ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara, odnosno do 15 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, ... »