O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Jaroš, aeracija
  • Upov 4
  • Vodari
  • нова фабрика1
  • Jaroš, aeracija
  • Upov 2
  • Upov pumpe
  • Jaroš, aeracija
  • Upov 3

Aktuelnosti

Avg
09

Započeli radovi na izgradnja rezervoara i crpne stanice u naseljenom mestu Svetozar Miletić

Tokom meseca započeli su radovi na izgradnji rezervoara i crpne stanice u naseljenom mestu Svetozar Miletić. Ovo je kapitalni objekat vodosnabdevanja, jer će se njegovom izgradnjom steći uslovi, ne samo da se pomenuto naseljeno mesto poveže sa centralnim sistemom vodosnabdevanja Jaroš, nego i za kasniju izgradnju dovodnika vode do drugih naseljenih mesta, odnosno Stanišića, Riđice i Aleksa Šantića. Izgradnja objekta se finansira sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja ... »

Avg
09

Dovodnik vode Lugovo - Stapar

Tokom jučerašnjeg dana započeli su radovi na izgradnji vodovodnog čvorišta na dovodniku. Očekuje se da će tokom današnjeg dana radovi biti privedeni kraju.

... »
Avg
09

Plansko ispiranje vodovodne mreže

Obaveštavaju se potrošači koji žive u naseljenim mestima Lugovo, Šiđani i Žarkovac da će se u narednih 7 radnih dana, zaključno sa petkom 17.08.2018. u periodu od 08-13 časova vršiti radovi na planskom ispiranju vodovodne mreže. U toku trajanja radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera. zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode. Sve dodatne informacije ... »

Avg
09

Radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Bloku 23 i 45 privode se kraju

Tokom ove nedelje, na gradilištu u Bloku 23 i 45, okončani su radovi na povezivanju cevovoda kanalizacije otpadnih voda na crpnu stanicu. U narednih nekoliko dana intenzivno će se vršiti završni radovi, nakon čega će se pristupiti kompletiranju tehničke dokumentacije koja će se predati investitoru radi ishodovanja upotrebne dozvole. Uporedo su okončani i radovi na izgradnji vodovdne mreže, za koju se isto predaje tehnička dokumentacija. 
Ovom prilikom želimo da ... »