O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Upov aeracija 2
  • Stari bunar
  • Somborski trg
  • Upov 3
  • Stari bunar
  • Stari bunar
  • нова фабрика1

Aktuelnosti

Nov
20

Obaveštenje za potrošače u ulici Roze Luksemburg

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije, na vodovodnoj mreži u ulici Reze Luksemburg, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača koji žive u pomenutoj ulici.
Dežurne ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u ... »

Nov
17

ODRŽANA SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE U SOMBORU

"LJUDSTVO, OPREMA I TEHNIKA SPREMNI ZA PRVI SNEG"

Na Rasadniku „Acel“ JKP „Zelenilo“ Sombor, u četvrtak 16. novembra, održana je smotra zimske službe, kojoj su prisustvovali predstavnici GU Grada Sombora, PU Sombor, JKP "Vodokanal"-a, JKP „Zelenilo“, (koji je nosilac posla), i JKP „Čistoća“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti zimske službe.
Izrazivši ... »

Nov
10

Sanacija havarije u Fruškogorskoj ulici

Terenske ekipe JKP "Vodokanal"-a zadužene za održavanje javne vodovodne mreže svakodnevno su na terenu. Izvršavajući svoje svakodnevne zadatke omogućavaju redovno i kontinuirano vodosnabdevanje potrošača na teritoriji grada. Tokom protekle nedelje, pored planskih radova na održavanju mreže, sanirana je i havarija koja se dogodila na uličnom cevovodu u Fruškogorskoj ulici.

... »
Nov
09

Obaveštenje za potrošače u Fruškogorskoj ulici

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije, na vodovodnoj mreži u ulici Fruškogorska, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača koji žive u pomenutoj ulici.
Dežurne ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom ... »