O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov - tabla
  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Jaroš, aeracija
  • нова фабрика6
  • нова фабрика2
  • Upov iz vazduha
  • Upov 1
  • Stari bunar

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Maj
15

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Laze Kostića u Somboru, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8.30 do završetka radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše »
Apr
09

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Dana 10.04.2024. godine zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog priključka doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača  u delu ulice Miloša Obilića od Venac Živojina Mišića do ulice Partizanska. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 15 časova odnosno do završetka radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog ... »

Apr
08

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Dana 09.04.2024. godine zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog priključka doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača  u delu ulice Miloša Obilića od Venac Živojina Mišića do ulice Partizanska. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 15 časova odnosno do završetka radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog ... »

Apr
02

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Milana Toplice u Somboru, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8.30 do završetka radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija ... »