O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Stari bunar
  • Upov 1
  • Somborski trg
  • Upov 4
  • Upov pumpe
  • Stari bunar
  • Upov aeracija 3
  • Upov - tabla
  • нова фабрика 3

Aktuelnosti

Sep
18

Obaveštenje za potrošače

Zbog izvođenja radova na saniranju havarija, na vodovodnoj mreži, u ulicama Subotička, deo Vojvođanske i deo Podgoričke došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutim ulicama.
Prekid vodosnabdevanja će trajati do 15 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje ... »

Sep
16

Istom dinamikom - gradilište dovodnik vode Lugovo-Stapar

Radovi na izgradnji dovodnika vode Lugovo-Stapar odvijaju se po predviđenoj dinamici. Ekipe sektora izgradnje JKP "Vodokanal"-a angažovane na ovom gradilištu svakodnevno su na terenu.
Ovom prilikom podsećamo građane da na deonici puta Sombor-Stapar, u zoni gradilišta, budu dodatno oprezni i prilagode brzinu kretanja svojih vozila u periodu od 07:00 do 15 časova, kao i da svoja vozila uklone sa trase i parkiraju ih van zone izvođenja radova.

... »
Sep
16

Obaveštenje za potrošače

Prilikom redovnog servisa na trafostanici koja se nalazi na CVS "Jaroš" došlo je do neočekivanog kvara, usled čega je došlo do prekida vodosnabdevanja potrošača na teritoriji celog Grada. 
Terenske ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu i očekuje se sanacija havarije u što kraćem roku.
Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj ... »

Sep
12

Obaveštenje za potrošače u ulici Stanka Opsenice

Tokom izvođenja radova na elektročnoj mreži u ulici Stanka Opsenice došlo je do oštećenja na vodovodnoj mreži. Terenske ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu i otpočeli su radove na sanaciji kvara, prilikom čega je došlo do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
Prekid vodosnabdevanja će trajati do 14 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, ... »