O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija
  • Upov 3
  • Stari bunar
  • нова фабрика5
  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Upov - laboratorija
  • Vodari

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Maj
12

Prevezivanje vodovodnih priključaka

Tokom prepodneva, radnici angažovani na održavanju vodovodne mreže grada vršili su radove na prevezivanju vodovodnih priključaka sa stare na novu liniju vodovoda u Balkanskoj i Zrmanjskoj ulici.

... »
Maj
11

Najava prekida vodosnabdevanja za 12.05.

Zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog priključka u ulici Toze Markovića u Somboru, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
... »
Maj
11

Ispiranje atmosferske kanalizacije

Tokom prepodneva, radnici sektora održavanja kanalizacione mreže započeli su sa radovima na ispiranju atmosferske kanalizacije. Danas je izvršeno ispiranje na Prvomajskom bulevaru.

... »
Maj
05

Prekid vodosnabdevanja u ulici Petra Kočića

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Petra Kočića u Somboru, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici i to od raskrsnice sa Beogradskom do raskrsnice sa Bačvanskom ulicom.
... »