O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Vodari
  • Upov aeracija 1
  • Jaroš, aeracija
  • Stari bunar
  • нова фабрика1
  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Vodari
  • Stari bunar

Aktuelnosti

Avg
22

Od danas prijem zahteva za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u bloku 23 i 45

O B A V E Š T E NJ E 

Obaveštavamo sugrađane, koji stanuju u sledećim ulicama: Dušana Mudraka, Milana Tepića, Miodraga Petrovića Čkalje, Pavla Vujisića, Svetog Nikole, u delu Dinarske, delu Sime Šolaje, delu Josićkog puta, kao i delu Matije Gupca u Somboru, da su se stekli uslovi za podnošenje zahteva za izgradnju kućnih priključaka na gradsku mrežu vodovoda i kanalizacije otpadnih voda. Zainteresovani građani ... »

Avg
22

Obaveštenje za građane ulice Kosovska i Vujadina Sekulića

Tokom prepodneva došlo je do dve havarije na vodovodnoj mreži u ulicama Kosovska i Vujadina Sekulića, usled čega će biti obustavljeno vodosnabdevanje potrošača u Kosovskoj ulici od 7:30 do 10 časova, a u ulici Vujadina Sekulića u periodu od 10 do 13 časova.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a će u najkraćem roku izaći na teren i sanirati kvar kako bi se vodosnabdevanje normalizovalo. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 15 časova, odnosno do sanacije kvara. Kontakt telefon za ... »

Avg
22

Obaveštenje za potrošače

Od petka, 23. avgusta 2019. godine otpočeće redovno mesečno očitavanje vodomera u gradu i naseljenim mestima. Ekipe JKP "Vodokanal" Sombor će biti na terenu svakog radnog dana i vikendom u periodu od 08 do 20 časa. Molimo građane da u tom vremenskom periodu omoguće čitačima pristup vodomerima, kao i da sa poklopaca i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje istih.
Korisnici koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, odnosno kod korisnika ... »

Avg
14

Obaveštenje za potrošače

Tokom prepodneva došlo je do havarije na vodovodnoj mreži u ulici Tome Roksandića, usled čega će biti obustavljeno vodosnabdevanje potrošača u pomenutoj ulici.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a će u najkraćem roku izaći na teren i sanirati kvar kako bi se vodosnabdevanje normalizovalo. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 15 časova, odnosno do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska ... »