O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • нова фабрика1
  • Upov aeracija 2
  • нова фабрика5
  • Somborski trg
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Jaroš - tabla

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Dec
19

Nastavak radova na vodovodu u ulici Dositeja Obradovića u Svetozar Miletiću

U utorak, 20. decembra 2022 godine, zbog nastavljaju se radovi na dezinfekciji i ispiranju dela vodovodne linije u ulici Dositeja Obradovića u naseljenom mestu Svetozar Miletiću, voda neće biti ispravna za upotrebu, kako za ljude tako i za životinje.
Radovi će se obavljati u periodu od 09 do 14 časova.
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova potrošači se mole da izvrše ispiranje kućnih instalacija ... »

Dec
14

Prekid vodosnabdevanja na Vencu

Sutra i prekosutra, 15-16. decembra 2022 godine, zbog izvođenja radova na vodovodnom priključku u ulici Venac Vojvode Petra Bojovića u Somboru, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici, od Gradskog muzeja do raskrsnice sa Njegoševom ulicom.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 08 do 15 časova, odnosno do završetka radova
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj ... »

Dec
13

Radovi na vodovodu u ulici Dositeja Obradovića u Svetozar Miletiću

U četvrtak, 15. decembra 2022 godine, zbog izvođenja radova na dezinfekciji i ispiranju dela vodovodne linije u ulici Dositeja Obradovića u naseljenom mestu Svetozar Miletiću, voda neće biti ispravna za upotrebu, kako za ljude tako i za životinje.
Radovi će se obavljati u periodu od 09 do 14 časova.
Kontakt telefon za dodatne informacije ... »

Nov
30

Prekid vodosnabdevanja

Sutra, 01. decembra 2022 godine, zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog priključka u ulici Toze Markovića u Somboru, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici, od raskrsnice sa ulicom XII Vojvođanske udarne brigade do raskrsnice sa Suvajskom ulicom.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 08 do 12 časova, odnosno do završetka radova
Kontakt telefon za dodatne ... »