O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov iz vazduha
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija
  • Upov aeracija 2
  • Upov pumpe
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Stari bunar

Aktuelnosti

Jun
18

Obaveštenje za potrošače Kljajićevačkom putu

Tokom prepodneva došlo je do havarije na vodovodnoj mreži na Kljajićevačkom putu, usled čega je obustavljeno vodosnabdevanje potrošača na ovom delu vodovodne mreže.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a će u najkraćem roku izaći na teren i sanirati kvar kako bi se vodosnabdevanje normalizovalo. Prekid vodosnabdevanja će trajati do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, ... »

Jun
17

Obaveštenje za potrošače

Zbog nastavka izvođenja radova na vodovodnoj mreži, u utorakk, 18.06.2019. godine doći će do prekida vodosnabdevanja kod dela potrošača koji žive u ulici Staparski put, i to u delu od raskrsnice sa ulicom Prvomajski bulevar do raskrsnice sa ulicom Milete Protića, zatim u delu ulice Josifa Pančića od raskrsnice Stanka Opsenice do Staparskog puta i deo potrošača koji žive u ulici Franje Račkog i Vladike Nikolaja.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 16 časova, ... »

Jun
16

Obaveštenje za potrošače

Zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži, u ponedeljak, 17.06.2019. godine doći će do prekida vodosnabdevanja kod dela potrošača koji žive u ulici Staparski put, i to u delu od raskrsnice sa ulicom Prvomajski bulevar do raskrsnice sa ulicom Milete Protića, zatim u delu ulice Josifa Pančića od raskrsnice Stanka Opsenice do Staparskog puta i deo potrošača koji žive u ulici Franje Račkog i Vladike Nikolaja.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 8 do 16 časova, odnosno ... »

Jun
07

Obaveštenje za potrošače u Kosovskoj ulici

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži u ulici Kosovska, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača koji žive u pomenutoj ulici.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 14 časova, odnosno do sanacije kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog ... »