O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Stari bunar
  • Upov 3
  • нова фабрика 3
  • нова фабрика5
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Jaroš, aeracija
  • Upov iz vazduha
  • нова фабрика1
  • Vodari

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Jun
05

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja u ulici Filipa Kljajića

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Filipa Kljajića ispred kbr. 11 u Somboru došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
... »
Jun
02

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja na Sonćanskom putu

U ponedeljak, 05. juna 2023. godine, zbog radova na izgradnji vodovodnog priključka u ulici Sonćanski put, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici (od Kneza Miloša do Ambrozija Šarčevića).

... »
Jun
02

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

U ponedeljak, 05. juna 2023. godine, zbog radova na izgradnji vodovodne mreže, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u sledećim ulicama: Dvanaeste Vojvođanske udarne brigade (od bivše "Sloge" br. 76 do ulice Stanka Paunovića), Stanka Paunovića i Solunskih boraca.

... »
Jun
02

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

U petak, 02. juna 2023. godine, zbog radova na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži u ulici 9 Jugovića ispred broja 23, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u navedenoj ulici u naselju Čonoplja. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 9 časova, odnosno do završetka radova.

... »