O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • нова фабрика1
  • нова фабрика2
  • Upov aeracija 1
  • Upov - informacioni sisitem
  • Stari bunar
  • Upov aeracija 2
  • Stari bunar
  • Vodari
  • Upov - laboratorija

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Sep
29

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Dana 02.10.2023 zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodne mreže u ulici Rasadnička u Somboru, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 7 do 15 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode.Dok ... »

Sep
29

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Šipoš Đerđa 9 u Telečkoj, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 14 časova odnosno do završetka radova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija ... »

Sep
28

Obaveštenje o prekidu vodosnabdevanja

Zbog izvođenja radova na sanaciji kvara u ulici Josipa Pančića 9 u Somboru, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici od Štrosmajerove do Stanka Opsenice.Prekid vodosnabdevanja će trajati od 10 časova do završetka radova.

... »
Sep
27

Plansko ispiranje vodovodne mreže

Radnici angažovani na održavanju vodovodne mreže grada danas su vršili vanredno ispiranje vodovodne mreže u ulici Rade Krstića i Sportska 12.

... »