O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • нова фабрика6
  • Upov 3
  • Stari Sombor, bunar
  • нова фабрика1
  • нова фабрика5
  • Stari bunar
  • Upov - informacioni sisitem
  • Upov aeracija 1
  • Vodari

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Jun
20

Prekid vodosnabdevanja u naseljenom mestu Stapar

Sutra, 21. juna 2022 godine, zbog izvođenja radova na povezivanju novog čvorišta sa novi izgrađenim cevovodom na vodovodnu mrežu naseljenog mesta Stapar, doći će do prekida vodosnabdevanja celog sela Stapar.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 08 do 15 časova, odnosno do završetka radova
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode ... »

Jun
15

Prekid vodosnabdevanja u delu Vojvođanske ulice

Sutra, 16. juna 2022 godine, zbog izvođenja radova na izgradnji vodovodnog priključka u Vojvođanskoj ulici u Somboru, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici od raskrsnice sa ulicama Višnjićeva i Đure Jakšića.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 08 do 12 časova, odnosno do završetka radova
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna ... »

Jun
03

Prekid vodosnabdevanja na zelenoj pijaci

Obaveštavaju se potrošači koji imaju svoje lokale u zelenoj pijaci, tj pijaci " u lancima", da će zbog izvođenja radova na zameni vodomera, doći do prekida vodosnabdevanja.
Prekid vodosnabdevanja će trajati od 14 do 21 časova, odnosno do završetka radova
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži kao, i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači ... »

Maj
25

Godišnje održavanje javnih česmi

U gradu i prigradskim naseljenim mestima nalaze se javne česme čije održavanje je u nadležnosti JKP "Vodokanal"-a. U sklopu održavanja jeste i farbanje istih. Protekle nedelje izvršili su se radovi na farbanju javnih česmi u Nenadić i Rančevo salašima, zatim na Apatinskom putu kod mosta, Gakovačkom putu kod pružnog prelaza, i u ulici Slaviša Vajnera Čiče.

... »