O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov pumpe
  • Upov 1
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Upov 4
  • нова фабрика 3
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Vodari
  • Jaroš - tabla

Aktuelnosti

Maj
20

Sanacija kvara na vodovodnoj liniji

Sektor održavanja vodovodne mreže grada intervenisao je na sanaciji kvara koji se dogodio na magistralnom cevovodu u industrijskoj zoni. 

... »
Maj
20

Intervencije na vodovodnoj mreži u naseljenim mestima

Tokom prepodneva radnici sektora održavanja vodovodne mreže u naseljenim mesta intervenisali su u Kljajićevu, gde su sanirali curenje na vodovodnom priključku za Osnovnu školu. Druga intervencija bila je u Doroslovu u ulici Nikola Tesle ispred kućnog broja 95, gde je tokom intervencije došlo do kratkotrajnog prekida vodosnabdevanja potrošača.

... »
Maj
19

Vežba vatrogasne služe na UPOV-u

Tokom jučerašnjeg dana na Uređaju za prečišćavanje otpadnih voda održana je redovna vežba jedinice vatrogasne službe. Ovo je samo jedan od vidova dugogodišnje saradnje našeg preduzeća sa sektorom za vanredne situacije. 

... »
Maj
19

Planski radovi na UPOV-u

Tokom dana radnici angažovani na Uređaju za prečišćavanje otpadnih voda izvršili su montiranje aeratora koji je bio na generalnom godišnjem servisu. 

... »