O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov - tabla
  • нова фабрика2
  • Vodari
  • Jaroš, aeracija
  • Stari Sombor, bunar
  • Stari bunar
  • Upov aeracija 3
  • нова фабрика5
  • Somborski trg

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Aktuelnosti

Avg
11

Kvar u vodovodnoj šahti na uglu Staparskog puta i Vojničke ulice

Radnici sektora održavanja vodovodne mreže grada su imali intervenciju u vodovodnoj šahti na uglu Staparskog puta i Vojničke ulice. Kvar je saniran prepakivanjem postojećeg ventila.

... »
Avg
10

Iskop upojnih kanala u ulici Nikolaja Šimića

Tokom prepodneva, radnici sektora izgradnje sa građevinskom operativom započeli su radove na iskopu upojnih kanala u ulici Nikolaja Šimića.
... »
Avg
10

Nastavak radova na Gakovačkom putu

Sektor izgradnje sa građevinskom operativom je danas izvršio istovar crpne stanice na Gakovačkom putu. Ovim je omogućen nastavak radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda.

... »
Avg
10

Sanacija kvarova na vodovodnoj mreži tokom vikenda

Tokom vikenda, radnici JKP "Vodokanal" imali su više intervencija na vodovodnoj mreži. U subotu su sanirani kvarovi u ulici 12 Vojvođanske udarne brigade i u Monoštorskoj ulici ispred kbr. 32. Istog dana odrađena je intervencija u vodovodnoj šahti u ulici Filipa Kljajića, dok je u nedelju otklonjen kvar na vodovodnoj mreži u Doroslovu u ulici Herceg Janoša.

... »