О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Upov 1
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija
  • Vodari
  • Somborski trg
  • Upov - informacioni sisitem
  • Upov iz vazduha
  • Vodari

Актуелности

Нов
13

Обавештење за потрошаче

Сутра, 14. новембра 2019. године, због извођења радова на планској замени вентила на водоводној мрежи доћи ће до прекида водоснабдевања код дела потрошача који живе у улици Апатински пут, у делу између улица Петра Деспотовића до улице Милоша Црњанског.
Прекид водоснабдевања ће трајати ... »

Нов
13

Обавештење за потрошаче

Сутра, 14. новембра 2019. године, због извођења радова на изградњи прикључка на водоводну мрежу доћи ће до прекида водоснабдевања код дела потрошача који живе у улици ЈНА, у делу између улица Проте Матеје Ненадовића до улице Милете Протића.
Прекид водоснабдевања ће трајати ... »

Нов
13

Увек у приправности

Радници сектора Одржавања водоводне мреже града током преподнева брзом интервенцијом санирали су квар који се догодио на углу улица Војничке и Фрушкогорске. Прекид водоснабдевања трајао је минимално.

... »
Нов
13

Обавештење за потрошаче

Услед хаварије која се догодила на водоводној мрежи у улици Фрушкогорској, обустављено је водоснабдевање потрошача у поменутој улици у делу између Војничке улице и улице Првомајски булевар.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а ће у најкраћем року изаћи на терен и санирати квар ... »