О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Upov aeracija 2
  • Upov 3
  • Upov 4
  • Stari bunar
  • Vodari
  • Upov - tabla
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • нова фабрика 3
  • Jaroš, upravna zgrada

Актуелности

Март
20

Обавештење за потрошаче у улици Матије Гупца

Због извођења радова на детекцији цурења на водоводној мрежи у улици Матије Гупца  доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици од раскрснице са улицом Тозе Марковића до раскрснице са улицом Насерова.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и очекује се нормализација ... »

Март
09

Обавештење за потрошаче у улици др. Ђорђа Лазића

Због извођења радова на санирању хаваријe на водоводној мрежи у улици др. Ђорђа Лазића испред кућног броја 5,  доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и очекује се нормализација водоснабдевања до 15 часова. Контакт телефон ... »

Март
07

Наставак изградње водовода у насељеном месту Светозар Милетић

Протекле недеље сеоски бунар у насељеном месту Светозар Милетић обишли су градоначелница Душанка Голубовић, в.д. директорица ЈКП "Водоканал"-а Јасмина Бобић и помоћник дирекотра Зоран Рус. Разлог посете је веома значајан за мештане овог насељеног места, јер је Град Сомбор ... »

Феб
28

Обавештење за потрошаче

Због извођења радова на водоводној мрежи у следећим улицама: Вере Гуцуње испред кућног броја 34,  Јосифа Панчића и Штосмајеровој, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у делу улице Вере Гуцуње, Штросмајеровој, Ивана Горана Ковачића и Јосифа Панчића.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а ... »