О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Jaroš, aeracija
  • Upov 1
  • Upov aeracija 3
  • Jaroš, aeracija
  • Stari bunar
  • Vodari
  • Upov aeracija 2
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija

Актуелности

Феб
01

Обавештење за потрошаче

Због извођења планских радова на водоводној мрежи у улици Сремског фронта, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици и улици Гаковачки пут.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до окончања радова, односно ... »

Јан
29

.

... »
Јан
29

Обавештење за потрошаче у улици Сремског фронта

Због извођења планских радова на водоводној мрежи у улици Сремског фронта, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до окончања радова, односно до 15 часова. Контакт ... »

Јан
18

ЈКП ,,Водоканал`` обележава Дан предузећа

ЈКП „Водоканал“ Сомбор је 17. јануара 2018. године навршио 57 година свог постојања. Дан предузећа је прилика када се сумирају резултати радa у протеклој години, али и праве планови за наредну годину.

... »