О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Stari bunar
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Upov pumpe
  • Jaroš - tabla
  • нова фабрика4
  • нова фабрика2
  • Upov iz vazduha

Za sva pitanja, reklamacije i prijave stanja možete nas pozvati i na besplatan broj telefona
0800 – 33 22 33

Актуелности

Јун
05

Обавештење о прекиду водоснабдевања у улици Филипа Кљајића

Због извођења радова на санацији квара у улици Филипа Кљајића испред кбр. 11 у Сомбору дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици.
... »
Јун
02

Обавештење о прекиду водоснабдевања на Сонћанском путу

У понедељак, 05. јуна 2023. године, због радова на изградњи водоводног прикључка у улици Сонћански пут, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици (од Кнеза Милоша до Амброзија Шарчевића).

... »
Јун
02

Обавештење о прекиду водоснабдевања

У понедељак, 05. јуна 2023. године, због радова на изградњи водоводне мреже, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у следећим улицама: Дванаесте Војвођанске ударне бригаде (од бивше "Слоге" бр. 76 до улице Станка Пауновића), Станка Пауновића и Солунских бораца.

... »
Јун
02

Обавештење о прекиду водоснабдевања

У петак, 02. јуна 2023. године, због радова на санацији квара на водоводној мрежи у улици 9 Југовића испред броја 23, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у наведеној улици у насељу Чонопља. Прекид водоснабдевања ће трајати од 9 часова, односно до завршетка радова.

... »