О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • нова фабрика6
  • Upov aeracija 3
  • Somborski trg
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Upov 1
  • Upov 3
  • нова фабрика2
  • нова фабрика1
  • Vodari

Актуелности

Сеп
13

Обавештење за грађане

У понедељак, 16. септембра 2019. године отпочеће радови на изградњи канализације отпадних вода у улици Стефана Дечанског у Сомбору.
Овом приликом желимо да подсетимо грађане који се крећу улицом Стефана Дечанског да се радови на изградњи обављају у периоду од 07 до 15 часова ... »

Сеп
10

Обавештење за потрошаче

У среду, 11. септембра 2019. године у периоду од 8 до 14 часова, због најављеног престанка снабдевања струјом услед радова које ће изводити ЕПС, централни систем водоснабдевања Јарош радиће радиће уз помоћ дизел-електро агрегата. Обавештавамо потрошаче да је могућа појава ... »

Aвг
22

Од данас пријем захтева за прикључење на водоводну и канализациону мрежу у блоку 23 и 45

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е 

Обавештавамо суграђане, који станују у следећим улицама: Душана Мудрака, Милана Тепића, Миодрага Петровића Чкаље, Павла Вујисића, Светог Николе, у делу Динарске, делу Симе Шолаје, делу Јосићког пута, као и делу Матије Гупца ... »

Aвг
22

Обавештење за грађане улицe Косовска и Вујадина Секулића

Током преподнева дошло је до две хаварије на водоводној мрежи у улицама Косовска и Вујадина Секулића, услед чега ће бити обустављено водоснабдевање потрошача у Косовској улици од 7:30 до 10 часова, а у улици Вујадина Секулића у периоду од 10 до 13 часова.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а ... »

Јавне набавке