О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Somborski trg
  • Upov 3
  • нова фабрика1
  • Upov aeracija 1
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Vodari
  • Upov aeracija 3
  • нова фабрика2
  • Vodari

Актуелности

Мај
18

Обавештење за потрошаче насеља Шикаре

Због извођења радова на санирању хаваријe, на водоводној мрежи у улици Шикарски пут, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у овом делу града..
Дежурне екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до санације квара, односно до ... »

Мај
18

Изградња јавне водоводне и канализационе мреже у Горњој Вароши. ОПРЕЗ!

Радови на изградњи канализационе мреже у блоку 45 и 23 одвијају се по предвиђеној динамици, као и радови на изградњи другог крака у делу улице Матије Гупца. Овом приликом подсећамо грађане који живе у улици Душана Мудрака да ће до окончања радова улица бити затворена ... »

Мај
16

Отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Дана 15. маја 2018. године свечано је отворен 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду у оквиру когa се представља и пројекат „Експлоатација различитих извора у производњи ,,зелене”енергије- Xdegree“.
Пројекат се суфинансира средствима Европске уније, у оквиру ... »

Мај
07

Обавештење за потрошаче улице Светог Саве

Због извођења радова на санирању хаваријe, на водоводној мрежи у улици Светог Саве, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици, у делу између улица Огњена Прице и Филипа Кљајића.
Дежурне екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ... »

Јавне набавке