О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Stari bunar
  • Upov 2
  • Stari Sombor, bunar
  • нова фабрика2
  • Jaroš, aeracija
  • нова фабрика6
  • нова фабрика5
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Upov - informacioni sisitem

Актуелности

Феб
08

Обавештење за потрошаче у улици Милете Протића

Због извођења радова на санирању хаваријe на водоводној мрежи у улици Милете Протића испред кућног броја 24,  доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у делу улице Милете Протића и Грује Дедића.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и очекује се нормализација водоснабдевања ... »

Феб
02

Обавештење за потрошаче у центру

Због извођења радова на санирању хаваријe на водоводној мрежи, на углу улица Доститејева и Лазе Костића, дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутом делу града. Место хаварије обишла је в.д. директор Јасмина Бобић која је овом приликом истакла да је брза интервенција на ... »

Јан
24

ЈКП "Водоканал" навршио 56 година постојања

ЈКП „Водоканал“ Сомбор је 17. јануара 2017. године навршио 56 година свог постојања.

... »
Јан
19

Обавештење за потрошаче у улици Марка Краљевића

Због извођења радова на санирању хаваријe на водоводној мрежи у улици Марка Краљевића дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутим деловима града.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и очекује се нормализација водоснабдевања до 14 часова. Контакт телефон за додатне информације ... »

Јавне набавке