О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Upov 4
  • Jaroš, upravna zgrada
  • Stari bunar
  • Stari Sombor, bunar
  • Vodari
  • Vodari
  • нова фабрика2
  • нова фабрика1
  • Upov aeracija 1

Актуелности

Јул
25

Обавештење за потрошаче

Сутра, 26. јула 2017. због извођења радова на водоводној мрежи у улици Јосифа Панчића доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у делу улице Јосифа Панчића између улица Филипа Кљајића и Станка Опсенице, затим у делу улице Филипа Кљајића између улица Јосифа Панчића и Ивана ... »

Јул
25

Потписан уговор о додели средстава за деоницу Стапар - Дорослово

"У Влади Аутономне Покрајине Војводине, потписан је уговор о додели средстава за изградњу дела магистралног водовода Стапар – Дорослово, деоница 3. Уговор су потписали Антонио Ратковић, заменик градоначелника града Сомбора и Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална ... »

Јул
17

Обавештење за потрошаче Војвођанске улице

Због извођења радова на замени и измештању секундарног вода у раскрсници улица Војвођанске и Скопљанске доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача у делу Војвођанске улице, између улица Каменка Гагрчина и Карађорђеве.
Прекид водоснабдевања ће трајати од 07 до 14 часова. ... »

Јул
17

Видовдански трг

Планска реконструкција самог језгра Града захтева сарадњу свих релевантних Јавних комуналних предузећа, па се тако заједнички приступило реконструкцији и уређењу Видовданског трга. У овиру реконструкције и уређења Видовданског трга изградили смо прикључак на јавну ... »