О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Upov iz vazduha
  • Stari bunar
  • Jaroš, aeracija
  • Stari bunar
  • Jaroš, upravna zgrada
  • Upov aeracija 3
  • Upov aeracija 1
  • Vodari
  • Upov - laboratorija

Актуелности

Јул
16

Обавештење за потрошаче улице Зорана Гомирца

Током раних јутарњих часова дошло је до хаварије на водоводној мрежи у улици Зорана Гомирца, услед чега ће бити обустављено водоснабдевање потрошача у поменутој улици.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а ће у најкраћем року изаћи на терен и санирати квар како би се водоснабдевање ... »

Јул
15

Обавештење за потрошаче приградских места Жарковац и Шиђани

Због извођења радова на водоводној мрежи, сутра 16.07.2019. године, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у приградским местима Жарковац и Шиђани.
Прекид водоснабдевања ће трајати од 7 до 14 часова, односно до окончања радова. Контакт телефон за додатне информације ... »

Јул
15

Обавештење за потрошаче насеља Буковац

Током раних јутарњих часова дошло је до хаварије на водоводној мрежи у насељу Буковац, услед чега ће бити обустављено водоснабдевање потрошача у поменутом делу града.
Екипе ЈКП "Водоканал"-а ће у најкраћем року изаћи на терен и санирати квар како би се водоснабдевање ... »

Јул
11

Обавештење за потрошаче улице Арсенија Чарнојевића

Због извођења радова на изградњи прикључка на водоводну мрежу доћи ће до прекида водоснабдевања код дела потрошача који живе у улици Арсенија Чарнојевића и Венца Војводе Петра Бојовића.
Прекид водоснабдевања ће трајати од 9 до 13 часова, односно до окончања радова. ... »