О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Jaroš, aeracija
  • Upov 4
  • Upov - tabla
  • Stari bunar
  • Stari bunar
  • Upov 1
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Upov aeracija 3

Актуелности

Окт
11

Радови на изградњи резервоара и црпе станице

Радови на изградњи резервоара и црпне станице у насељеном месту Светозар Милетић, који се финансирају заједничким средствима Управе за капитална улагања АП Војводине и Града Сомбора, треба да се окончају крајем године. Изградњом овог капиталног објекта стећи ће се сви неопходни услови ... »

Окт
02

Обавештење за потрошаче улице Матије Гупца

Због извођења радова на санирању хаваријe, на водоводној мрежи у улици Матије Гупца, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици. 
Теренске екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до санације квара, односно до 14 часова. Контакт ... »

Сеп
27

Изградња јавне канализационе мреже на Гаковачком путу. ОПРЕЗ!

У понедељак, 24. септембра отпочели су радови на изградњи уличне мреже канализације отпадних вода на Гаковачком путу. Планирано је да се радови окончају у наредних неколико недеља. 
Овом приликом желимо да замолимо возаче да се понашају у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом, ... »

Сеп
27

Посета представника ИНСЕ

Током овог мецеса ЈКП "Водоканал" Сомбор посетили су представници ИНСЕ коју су заједно са радницима баждарнице одржали кратку презентацију рада машине за баждарење водомера. 

... »