Protekle nedelje seoski bunar u naseljenom mestu Svetozar Miletić obišli su gradonačelnica Dušanka Golubović, v.d. direktorica JKP "Vodokanal"-a Jasmina Bobić i pomoćnik direkotra Zoran Rus. Razlog posete je veoma značajan za meštane ovog naseljenog mesta, jer je Grad Sombor od Uprave za kapitalna ulaganja dobio bespovratna sredstva za nastavak izgradnje vodovoda u Svetozaru Miletiću. 

"Među odobrenim projektima je i projekat Grada Sombora koji je konkurisao za sredstva u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda sa projektom „Izgradnja rezervoara i crpne stanice u naseljenom mestu Svetozar Miletić“. Ugovor o dodeli ukupno 41.305.955,62 dinara za realizaciju navedenog projekta predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović.
Sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja za izgradnju buster stanice i rezervoara u selu Svetozaar Miletić, omogućiće se povezivanje ovog sela na centralni gradski sistem vodosnabdevanja izvorište Jaroš. Na taj način će oko 3000 stanovnika dobiti higijenski ispravnu vodu za piće u dovoljnim količinama.
Izgradnjom crpne  stanice u  Svetozaru Miletiću  stvoriće se preduslovi  i za povezivanje  naseljenih mesta Aleksa Šantić, Stanišić  i  Riđica na isti sistem, a kvalitetno vodosnabdevanje imalo bi još oko 8000  stanovnika koji žive u ovim selima." - navodi se u saopštenju Gradske uprave grada Sombora. 

Gradonačelnica Dušanka Golubović napomenula je prilikom posete da se u realizaciju projekta mora krenuti odmah, a ne kao što je do sada bila praksa da se početak radova odlaže i time dolazi do kašnjenja i probijanja rokova završetka istih. 

           

Služba informisanja
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari (0)

Ostavite vaš komentar