Протекле недеље сеоски бунар у насељеном месту Светозар Милетић обишли су градоначелница Душанка Голубовић, в.д. директорица ЈКП "Водоканал"-а Јасмина Бобић и помоћник дирекотра Зоран Рус. Разлог посете је веома значајан за мештане овог насељеног места, јер је Град Сомбор од Управе за капитална улагања добио бесповратна средства за наставак изградње водовода у Светозару Милетићу. 

"Међу одобреним пројектима је и пројекат Града Сомбора који је конкурисао за средства у области водоснабдевања и заштите вода са пројектом „Изградња резервоара и црпне станице у насељеном месту Светозар Милетић“. Уговор о додели укупно 41.305.955,62 динара за реализацију наведеног пројекта председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је градоначелници Сомбора Душанки Голубовић.
Средствима Управе за капитална улагања за изградњу бустер станице и резервоара у селу Светозаар Милетић, омогућиће се повезивање овог села на централни градски систем водоснабдевања извориште Јарош. На тај начин ће око 3000 становника добити хигијенски исправну воду за пиће у довољним количинама.
Изградњом црпне  станице у  Светозару Милетићу  створиће се предуслови  и за повезивање  насељених места Алекса Шантић, Станишић  и  Риђица на исти систем, а квалитетно водоснабдевање имало би још око 8000  становника који живе у овим селима." - наводи се у саопштењу Градске управе града Сомбора. 

Градоначелница Душанка Голубовић напоменула је приликом посете да се у реализацију пројекта мора кренути одмах, а не као што је до сада била пракса да се почетак радова одлаже и тиме долази до кашњења и пробијања рокова завршетка истих. 

           

Служба информисања
ЈКП "Водоканал" Сомбор


Komentari (0)

Ostavite vaš komentar