Будући да нас у наредном периоду очекују зимски дани, које ће бити праћени ниским температурама, апелујемо на грађане који живе у кућама да благовремено топлотно изолују своје водомере и унутрашње инсталације, како би на тај начин спречили смрзавање истих, што за последицу има како нестанак воде, тако пуцање цеви и мерних уређаја. 
Пожељно је да потрошачи провере да ли су водомерни шахтови добро затворени и да их не отварају без преке потребе, уколико је водомер постављен плитко или се налази у подрумским просторијама без прозора, потребно је преко водомера ставити неки термоизолациони материјал попут дасака, стиропора или сламе. Напомињемо да завијање водомера у крпе не представља довољну заштиту. 
Такође се препоручује да потрошачи изврше превентивну топлотну излолацију цеви у просторијама домаћинстава које се слабије греју или уопште не греју, да дворишне инсталације које воде до чесми, гаража, шупа и издвојених објеката у овом периоду држе искључене и испражњене. Власници објеката у којима се не живи или периодично борави и у зимском периоду нема потрошње воде требало би да исконтролишу своје инсталације и водомере, да заврну вентиле на водомеру и испусте воду из инсталација.
Препорука ЈКП "Водоканал"-а је да потрошачи у овом периоду омогуће нашим читачима мерних уређаја (водомера) приступ истима, како би приликом очитавања водомера радници могли утврдити евентуални квар и тиме спречити већу штету.

 

Info service
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari ()

Ostavite vaš komentar