У свечаној сали ЈКП "Водоканал"-а данас је за најмлађе суграђане одржана едукација о значају воде за пиће, али и о важности њене рационалне употребе, под називом "Вода за пиће и отпадне воде". Едукацији су присуствовали седми разреди две основне школе: "Братство јединство" и "Никола Вукичевић" из Сомбора, председник удружења организације техничке културе Сомбор Александар Пејошевић и представници нашег предузећа. Предавач је била Едита Мастиловић, дипломирани биолог.
Данашња едукација је део пројекта "Сачувајмо природне ресурсе за будућност" чији је носилац Друштво енергетичара Сомбор.
"Идеја пројекта сачувајмо природне ресурсе за будућност се заснива на томе да је неопходно благовремено младе упознати са природним ресурсима којима располажемо, начином чувања воде за будућност, начинима уштеде енергије за будућност. На основу тога смо направили два дела овог пројекта, један део је енергетска ефикасност, док је други део пројекта основна информација о начину узимања воде из земље, прерада воде и дистрибуција воде до потрошача. Деца овог узраста су изабрана због тога што је неопходно да што раније сазнају и почну да воде рачуна о очувању природних ресурса, пре свега својим личним понашањем, како би што дуже очували ово што нам природа пружа." истакао је председнк Александар Пејошевић.
"Ово је едукација која је прилагођена деци овог узраста и која својим садржајем допуњује градиво предмета Заштита животне средине који они похађају у школи. Дружење са децом је увек лепо и драго ми је што је наша свечана сала данас била испуњена до последњег места." истакла је Едита Мастиловић, предавач и представник ЈКП "Водоканал"-а Сомбор.

     

Info service
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari ()

Ostavite vaš komentar