U svečanoj sali JKP "Vodokanal"-a danas je za najmlađe sugrađane održana edukacija o značaju vode za piće, ali i o važnosti njene racionalne upotrebe, pod nazivom "Voda za piće i otpadne vode". Edukaciji su prisustvovali sedmi razredi dve osnovne škole: "Bratstvo jedinstvo" i "Nikola Vukičević" iz Sombora, predsednik udruženja organizacije tehničke kulture Sombor Aleksandar Pejošević i predstavnici našeg preduzeća. Predavač je bila Edita Mastilović, diplomirani biolog.
Današnja edukacija je deo projekta "Sačuvajmo prirodne resurse za budućnost" čiji je nosilac Društvo energetičara Sombor.
"Ideja projekta sačuvajmo prirodne resurse za budućnost se zasniva na tome da je neophodno blagovremeno mlade upoznati sa prirodnim resursima kojima raspolažemo, načinom čuvanja vode za budućnost, načinima uštede energije za budućnost. Na osnovu toga smo napravili dva dela ovog projekta, jedan deo je energetska efikasnost, dok je drugi deo projekta osnovna informacija o načinu uzimanja vode iz zemlje, prerada vode i distribucija vode do potrošača. Deca ovog uzrasta su izabrana zbog toga što je neophodno da što ranije saznaju i počnu da vode računa o očuvanju prirodnih resursa, pre svega svojim ličnim ponašanjem, kako bi što duže očuvali ovo što nam priroda pruža." istakao je predsednk Aleksandar Pejošević.
"Ovo je edukacija koja je prilagođena deci ovog uzrasta i koja svojim sadržajem dopunjuje gradivo predmeta Zaštita životne sredine koji oni pohađaju u školi. Druženje sa decom je uvek lepo i drago mi je što je naša svečana sala danas bila ispunjena do poslednjeg mesta." istakla je Edita Mastilović, predavač i predstavnik JKP "Vodokanal"-a Sombor.

     

Služba informisanja
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari (0)

Ostavite vaš komentar