JKP "Vodokanal" danas je ugostio učenike Srednje poljoprivredne i veterinarske škole iz Osijeka.U svečanoj sali upravne zgrade održano je predavanje edukativnog karaktera o stanju otpadnih voda na teritoriji grada Sombora kroz temu „Mogućnosti i potencijali za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u komunalnim preduzećima – proizvodnja energije iz otpadnih sirovina“, a u pogledu „XDEGREE“ projekta čiju je realizaciju omogućio IPA Fond.
Edukaciji su prisustvovali učenici i profesori škole, ispred JKP „Vodokanal“-a Sombor direktorica Jasmina Bobić, Strahinja Šljukić i Marijana Suvalj.
„Ideja edukacije se zasniva na tome da je neophodno blagovremeno mlade upoznati sa prirodnim resursima kojima raspolažemo, ali i načinima kojima možemo da stvorimo energiju kroz obnovljive izvore. Sadržaj edukacije je prilagođen deci ovog uzrasta, ali ono što je nama kao predavačima mnogo značajnije, jeste da se deca afirmišu u pogledu prekogranične saradnje i da kroz svoje delovanje u budućnosti šire svoje ideje i van granica svoje države.  Druženje sa decom je uvek lepo i drago mi je što je naša svečana sala danas bila ispunjena do poslednjeg mesta." istakla je direktorica Jasmina Bobić.

Služba informisanja
JKP "Vodokanal" Sombor


Komentari (0)

Ostavite vaš komentar