ЈКП "Водоканал" данас је угостио ученике Средње пољопривредне и ветеринарске школе из Осијека.У свечаној сали управне зграде одржано је предавање едукативног карактера о стању отпадних вода на територији града Сомбора кроз тему „Могућности и потенцијали за производњу енергије из обновљивих извора у комуналним предузећима – производња енергије из отпадних сировина“, а у погледу „XDEGREE“ пројекта чију је реализацију омогућио ИПА Фонд.
Едукацији су присуствовали ученици и професори школе, испред ЈКП „Водоканал“-а Сомбор директорица Јасмина Бобић, Страхиња Шљукић и Маријана Суваљ.
„Идеја едукације се заснива на томе да је неопходно благовремено младе упознати са природним ресурсима којима располажемо, али и начинима којима можемо да створимо енергију кроз обновљиве изворе. Садржај едукације је прилагођен деци овог узраста, али оно што је нама као предавачима много значајније, јесте да се деца афирмишу у погледу прекограничне сарадње и да кроз своје деловање у будућности шире своје идеје и ван граница своје државе.  Дружење са децом је увек лепо и драго ми је што је наша свечана сала данас била испуњена до последњег места." истакла је директорица Јасмина Бобић.

Служба информисања
ЈКП "Водоканал" Сомбор


Komentari ()

Ostavite vaš komentar