O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Stari bunar
  • Stari Sombor, glavna ulica
  • Upov 1
  • Somborski trg
  • Upov 2
  • Upov aeracija 3
  • Stari bunar
  • Upov 4
  • нова фабрика6

Aktuelnosti

Apr
24

Obaveštenje za potrošače u Dunavskoj ulici

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije na vodovodnoj mreži u Dunavskoj ulici došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
Ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu i očekuje se normalizacija vodosnabdevanja do 13 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava zamućenja vode koja je prolaznog karaktera zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode.
JKP ... »

Apr
21

Obaveštenje za potrošače u ulici Pinkijeva i Đure Salaja

Zbog izvođenja radova na saniranju havarije na vodovodnoj mreži, na uglu ulica Pinkijeva i Đure Salaja, došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutim ulicama, kao i delu Monoštorske ulice. 
Ekipe JKP "Vodokanal"-a su na terenu i očekuje se normalizacija vodosnabdevanja do 13 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
Nakon završetka radova moguća je pojava zamućenja vode koja je prolaznog karaktera zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ... »

Apr
12

Radovi na vodovodnoj mreži u ulici Filipa Kljajića

Zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži u ulici Filipa Kljajića tokom prepodneva došlo je do kratkotrajnog prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici.
Brzom intervencijom terenske ekipe JKP "Vodokanal"-a vodosnabdevanje je normalizovano u što kraćem roku.
JKP "Vodokanal" se zahvaljuje potrošačima na ukazanom strpljenju.

... »
Apr
11

Obaveštenje za potrošače u ulici Venac vojvode Živojina Mišića

U sredu, 12. aprila 2017. zbog izvođenja radova na vodovodnom priključku u ulici Venac vojvode Živojina Mišića doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u delu pomenute ulice, od kružnog toka do raskrsnice sa Čitaoničkom ulicom. Prekid vodosnabdevanja će trajati od 09 do 15 časova, odnosno do okončanja radova. Korisnicima koji žive u pomenutoj ulici preporučuje se da obezbede neophodne zalihe vode za osnovne potrebe. Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog ... »