О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Vodari
  • нова фабрика 3
  • Somborski trg
  • Upov 1
  • Jaroš, aeracija
  • Upov aeracija 2
  • Stari bunar
  • нова фабрика6
  • Stari bunar

Актуелности

Нов
20

Обавештење за потрошаче у улици Розе Луксембург

Због извођења радова на санирању хаваријe, на водоводној мрежи у улици Резе Луксембург, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици.
Дежурне екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до санације квара. Контакт телефон за додатне ... »

Нов
17

ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ У СОМБОРУ

"ЉУДСТВО, ОПРЕМА И ТЕХНИКА СПРЕМНИ ЗА ПРВИ СНЕГ"

На Расаднику „Ацел“ ЈКП „Зеленило“ Сомбор, у четвртак 16. новембра, одржана је смотра зимске службе, којој су присуствовали представници ГУ Града Сомбора, ПУ Сомбор, ЈКП "Водоканал"-а, ... »

Нов
10

Санација хаварије у Фрушкогорској улици

Tеренске екипе ЈКП "Водоканал"-а задужене за одржавање јавне водоводне мреже свакодневно су на терену. Извршавајући своје свакодневне задатке омогућавају редовно и континуирано водоснабдевање потрошача на територији града. Током протекле недеље, поред планских радова ... »

Нов
09

Обавештење за потрошаче у Фрушкогорској улици

Због извођења радова на санирању хаваријe, на водоводној мрежи у улици Фрушкогорска, доћи ће до прекида водоснабдевања потрошача који живе у поменутој улици.
Дежурне екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену. Прекид водоснабдевања ће трајати до санације квара. Контакт телефон за додатне ... »

Јавне набавке