О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Somborski trg
  • Stari bunar
  • нова фабрика1
  • Upov pumpe
  • Jaroš - tabla
  • Vodari
  • Upov - tabla
  • Jaroš, aeracija
  • Upov 4

Актуелности

Апр
18

Хаварија на водоводној мрежи - Војничка улица

Обавештавамо потрошаче Војничке улице да ће у периоду од 18.04. до 19.04.2016. године, због санирања квара на уличној водоводној мрежи у раскрсници Војничке и Фрушкогорске улице, доћи до прекида водоснабдевања потрошача у делу Војничке улице, од улице Спортске до улице Фрушкогорске, односно ... »

Апр
15

Планска замена водомера

JKП "Водоканал" Сомбор обавештава грађане који станују у следећим улицама: Вука Караџића, Бранка Радичевића, Благојевићева, Др. Ђорђа Лазића, Косовска, Ивана Гундулића, Вере Гуцуње, Београдска, Сремска и Петра Кочића у Сомбору да ће се отпочети са планском заменом водомера ... »

Апр
13

Обавештење за потрошаче

Обавештавају се грађани града и насељеног места Чонопља да ће услед најављене обуставе испоруке електричне енергије фабрици воде "Јарош" Сомбор, због ремонта, у наредна два дана, четвртак и петак, у терминима од 08:00 до 14:30 часова доћи до смањења притиска у водоводној мрежи. ... »

Апр
06

Одлука о субвенционисању цена услуга

Поштовани суграђани!

... »

Јавне набавке