О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • Jaroš - tabla
  • Upov aeracija 3
  • Upov 4
  • Upov 3
  • Upov - laboratorija
  • Upov 2
  • нова фабрика5
  • Stari bunar
  • нова фабрика1

Актуелности

Сеп
18

Обавештење за потрошаче

Због извођења радова на санирању хаваријa, на водоводној мрежи, у улицaма Суботичка, део Војвођанске и део Подгоричке дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутим улицама.
Прекид водоснабдевања ће трајати до 15 часова. Контакт телефон за додатне информације је 025/425-110.
»

Сеп
16

Истом динамиком - градилиште доводник воде Лугово-Стапар

Радови на изградњи доводника воде Лугово-Стапар одвијају се по предвиђеној динамици. Екипе сектора изградње ЈКП "Водоканал"-а ангажоване на овом градилишту свакодневно су на терену.
Овом приликом подсећамо грађане да на деоници пута Сомбор-Стапар, у зони градилишта, буду додатно ... »

Сеп
16

Обавештење за потрошаче

Приликом редовног сервиса на трафостаници која се налази на ЦВС "Јарош" дошло је до неочекиваног квара, услед чега је дошло до прекида водоснабдевања потрошача на територији целог Града. 
Теренске екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и очекује се санација хаварије ... »

Сеп
12

Обавештење за потрошаче у улици Станка Опсенице

Током извођења радова на електрочној мрежи у улици Станка Опсенице дошло је до оштећења на водоводној мрежи. Теренске екипе ЈКП "Водоканал"-а су на терену и отпочели су радове на санацији квара, приликом чега је дошло до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој ... »

Јавне набавке