O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Somborski trg
  • Upov pumpe
  • Upov - tabla
  • Upov aeracija 3
  • saradnja
  • Stari bunar
  • нова фабрика2
  • Upov iz vazduha
  • нова фабрика 3

Aktuelnosti

Jul
20

OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

ZBOG HAVARIJE NA CEVOVODU F 250mm U ČONOPLJI KOD FARBARE, OBAVEŠTAVAMO JAVNOST I MEŠTANE DOTIČNOG SELA DA DANA 21.07.2015.

»
Jul
02

UČEŠĆE JKP "VODOKANAL" SOMBOR NA POSLOVNOM FORUMU SRBIJA-MAĐARSKA U BUDIMPEŠTI I POSETA VODOVODU U BUDIMPEŠTI

30.06.-01.07. PREDSTAVNICI JKP "VODOKANAL" SOMBOR I BEOGRADSKOG VODOVODA SU OBIŠLI IZVORIŠTE BUDIMPEŠTANSKOG VODOVODA GDE SU UPOZNATI SA NAJNOVIJIM TEHNOLOGIJAMA U BUŠENJU BUNARA.TAKOĐE JE ODRŽAN SASTANAK SA MENAĐMENTOM BUDIMPEŠTANSKOG VODOVODA NA KOJEM SU DOGOVORENI PRAVCI I MOGUĆNOSTI BUDUĆE SARADNJE.

»
Maj
12

OBAVEŠTENJE ZA JAVNOST

SEKTOR:

Vodovodna mreža

DOGAĐAJ SA KRATKIM OPISOM:

Zamena hidranta

MESTO DOGAĐAJA:

Ulica Gruje Dedića

VREME I DATUM:

12.05.2015.  do 14 h

TRAJANJE  DOGAĐAJA:

od 08-14

POSLEDICE PO GRAĐANE:

Privremeno zatvaranje vode u ulici Gruje Dedića od ulice Prvomajski Bulevar do ulice Milete Protića

PRIMEDBE:

 

KONTAKT  OSOBA:

Lidija Martalić

»