O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov pumpe
  • нова фабрика6
  • Upov 2
  • Jaroš, upravna zgrada
  • нова фабрика2
  • Jaroš, aeracija
  • Jaroš, aeracija
  • Upov - informacioni sisitem
  • Jaroš, aeracija

Aktuelnosti

Jul
21

Obaveštenje za potrošače - Gakovački put

Dana 25.07.2016. godine, zbog izvođenja radova na spajanju novoizgrađenog vodovodnog cevovoda u Poljskoj ulici sa postojećim u ulici Gakovački put, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u ovom delu grada. Prekid vodosnabdevanja će trajati do okončanja radova, odnosno do 14 časova. Korisnicima koji žive u ovom naselju, odnosno od obilaznice prema Nenadiću, preporučuje se da obezbede neophodne zalihe vode za osnovne potrebe.
Ovom prilikom podsećamo građane da ... »

Jul
21

Obaveštenje o očitavanju vodomera

Od petka, 22. jula 2016. godine otpočeće redovno mesečno očitavanje vodomera u gradu i naseljenim mestima Čonoplja, Rastina i Gakovo. Ekipe JKP "Vodokanal" Sombor će biti na terenu svakog radnog dana i vikendom u periodu od 08 do 21 časa. Molimo građane da u tom vremenskom periodu omoguće čitačima pristup vodomerima, kao i da sa poklopaca i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje istih.
Korisnici koji ne budu kod kuće prilikom dolaska ... »

Jul
21

Plansko održavanje vodovodne mreže - Venac

Obaveštavamo potrošače koji žive i imaju lokale u delu grada koji pripada MZ Venac, da su otpočeli radovi na planskom pregledanju vodovodne mreže, što podrazumeva pregled vodovodnih čvorišta i zamenu dotrajalih ventila. U toku trajanja radova može doći do povremenih prekida vodosnabdevanja potrošača u vremenu od 08 do 15 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
JKP "Vodokanal" se unapred zahvaljuje potrošačima na ukazanom razumevanju i strpljenju.

... »
Jul
21

Havarija na vodovodnoj mreži - Panonska ulica

Zbog saniranja kvara na uličnoj vodovodnoj mreži u Panonska ulici, doći će do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici od raskrsnice Georgi Dmitrove do raskrsnice Vladimira Nazora..
Ekipe JKP "Vodokanal" su na terenu i očekuje se da će kvar biti saniran i vodosnabdevanje normalizovano do 13 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
JKP "Vodokanal" se unapred zahvaljuje potrošačima na ukazanom razumevanju i strpljenju.

... »