O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Upov 4
  • Upov aeracija 1
  • Jaroš, aeracija
  • нова фабрика2
  • Upov - tabla
  • Stari Sombor, bunar
  • Upov aeracija 2
  • Upov 2
  • нова фабрика5

Aktuelnosti

Maj
25

Radovi na zameni hidranta

Obaveštavamo potrošače Dvorske ulice da će se danas, sreda 25.05.2016. godine, otpočeti sa zamenom podzemnog hidranta. U toku radova doći do prekida vodosnabdevanja potrošača u pomenutoj ulici i to u vremenu od 08 do 14 časova.
Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
JKP "Vodokanal" se unapred zahvaljuje potrošačima na ukazanom razumevanju i strpljenju.

... »
Maj
25

Ispiranje vodovodne mreže - naselje Lugovo

Obaveštavaju se potrošači naselja Lugovo da će se danas, sreda 25. maja 2016. vršiti radovi na ispiranju vodovodne mreže. Ispiranje će se vršiti u periodu od 08-14 časova. U toku trajanja radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sledeće brojeve ... »

Maj
19

Ispiranje vodovodne mreže - naselje Mlake

Obaveštavaju se potrošači ulica Filipa Kljajića i Juhas Šandora, kao i okolnih ulica da će danas, četvrtak 19. maja 2016. otpočeti radovi na ispiranju vodovodne mreže. Ispiranje će se vršiti u periodu od 08-14 časova. U toku trajanja radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode. Sve dodatne ... »

Maj
17

Obaveštenje o nastavku sanacije kvara u Sportskoj ulici

Obaveštavamo potrošače koji žive u Sportskoj ulici u zgradama od T-2 do T-13, kao i PU "Vera  Gucunja" i supermarket na uglu, da će se radovi na sanaciji kvara nastaviti i tokom današnjeg dana, utorak 17. maj 2016. Očekuje se da će doći do prekida vodosnabdevanja, a koje će biti normalizovano do 15 časova. Kontakt telefoni za dodatne informacije su 025/425-110 i 025/427-110. 

... »