O nama

Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je osnovano Rešenjem Gradskog narodnog odbora Sombora Br. 03-331/1 od 17.januara 1961.godine. Kao Komunalna ustanova "Vodokanal" je imao zadatak da se bavi izgradnjom i održavanjem javnog vodovoda i kanalizacije u gradu Somboru.

Danas, Javno komunalno preduzeće "Vodokanal" je institucija sa dugogodišnjim iskustvom zaposlenih, savremene opreme kojom raspolaže, a obezbeđuje građanima:

Kvalitetno snabdevanje vodom


Proizvodnja vode obavlja se na CSV "Jaroš" iz 14 bunara drugog vodnosnog sloja i postrojenja za pripremu vode za piće, 8 subarterskih bunara u gradu i 9 subarterskih bunara u naseljenim mestima. Vodovodna mreža je ukupne dužine oko 170 km ... »

Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda


Odvođenje i prečišćavanje upotrebljenih voda čine separatni sistem upotrebljenih i atmosferskih voda, javna kanalizaciona mreža dužine od oko 105 km, ukupno 16 prepumpnih stanica, UPOV kapaciteta 180.000 ES, 16.000 m3 vode ... »

Izgradnja vodovoda i kanalizacije


Sektor operative izvodi sve vrste hidro-građevinskih radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije. Za te radove imamo licencu izdatu od strane nadležnog Republičkog ministarstva ... »

Galerija

  • Vodari
  • Upov 2
  • нова фабрика4
  • Upov pumpe
  • Jaroš, aeracija
  • нова фабрика2
  • Vodari
  • Stari bunar
  • Vodari

Aktuelnosti

Jan
22

Obaveštenje o očitavanju vodomera

Od danas, 22. januara 2016. godine počeće redovno mesečno očitavanje vodomera u gradu i naseljenim mestima Čonoplja, Rastina i Gakovo. Ekipe JKP "Vodokanal" Sombor biće na terenu svakog radnog dana i vikendom u periodu od 08 do 17 časova. Molimo građane da u tom vremenskom periodu omoguće čitačima pristup vodomerima, kao i da sa poklopaca i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje istih.
Korisnici koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, odnosno kod korisnika ... »

Jan
19

Havarija na vodovodnoj mreži u ulici Vuka Karadžića

Zbog saniranja kvara na uličnoj vodovodnoj mreži u ulici Vuka Karadžića došlo je do prekida vodosnabdevanja potrošača pomenutoj ulici u delu između ulica Vere Gucunje i Blagojevićeve.
Ekipe JKP "Vodokanal" su na terenu i očekuje se da će kvar biti saniran i vodosnabdevanje normalizovano do 15 časova. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.
JKP "Vodokanal" se unapred zahvaljuje potrošačima na ukazanom razumevanju i strpljenju.

»

Dec
31

.

... »