О нама

Јавно комунално предузеће "Водоканал" је основано Решењем Градског народног одбора Сомбора Бр. 03-331/1 од 17.јануара 1961.године. Као Комунална установа "Водоканал" је имао задатак да се бави изградњом и одржавањем јавног водовода и канализације у граду Сомбору.

Данас, Јавно комунално предузеће "Водоканал" је институција са дугогодишњим искуством запослених, савремене опреме којом располаже, а обезбеђује грађанима:

Квалитетно снабдевање водом


Производња воде обавља се на ЦСВ "Јарош" из 14 бунара другог водносног слоја и постројења за припрему воде за пиће, 8 субартерских бунара у граду и 9 субартерских бунара у насељеним местима. Водоводна мрежа је укупне дужине око 170 km ... »

Одвођење и пречишћавање употребљених вода


Одвођење и пречишћавање употребљених водачине сепаратни систем употребљених и атмосферских вода, јавна канализациона мрежа дужине од око 105 km, укупно 16 препумпних станица, УПОВ капацитета 180.000 ЕС, 16.000 m3 воде ... »

Изградња водовода и канализације


Сектор оперативе изводи све врсте хидро-грађевинских радована изградњи водовода и канализације. За те радове имамо лиценцу издату од стране надлежног Републичког министарства ... »

Галерија

  • нова фабрика6
  • Stari bunar
  • нова фабрика 3
  • Stari bunar
  • нова фабрика5
  • Jaroš, aeracija
  • Stari bunar
  • Somborski trg
  • Upov - laboratorija

Актуелности

Окт
25

Обавештење о очитавању водомера

Од петка, 28. октобра 2016. године отпочеће редовно месечно очитавање водомера у граду и насељеним местима Чонопља, Растина и Гаково. Екипе ЈКП "Водоканал" Сомбор ће бити на терену сваког радног дана и викендом у периоду од 08 до 18 часова. Молимо грађане да у том временском периоду ... »

Окт
24

Одржавање уређаја за пречишћавање отпадних вода

Током протеклог периода завршени су радови на замени дотрајалих делова на "песколову" делу уређаја за пречишћавање отпадних вода. Том приликом замењени су оштећени лимови, затим оштећене цеви које воде до резервоара. Радови који су изведени били су неопходни како би се наставио несметан ... »

Окт
24

Обавештење за потрошаче улице Алекса Шантића

Због извођења радова на санирању хаварије, на водоводној мрежи у улици Алексе Шантића, дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици.
Екипе ЈКП "Водоканал" су на терену и очекује се да ће водоснабдевање нормализовано до 13 часова. Контакт телефон за ... »

Окт
19

Обавештење за потрошаче улице Соње Маринковић

Због извођења радова на санирању хаварије, на водоводној мрежи у улици Соње Маринковић, дошло је до прекида водоснабдевања потрошача у поменутој улици. 
Екипе ЈКП "Водоканал" су на терену и очекује се да ће водоснабдевање нормализовано до 16 часова. Контакт телефон ... »

Јавне набавке