У оквиру Сајма вода који се ове недеље одржава у Београду под окриљем Удружења за технологију воде и санитарно инжењерство, директор ЈКП "Водоканал", Јасмина Бобић, држала је презентацију у вези са изазовима у оквиру рада и одржавања постојећих објеката за третман канализационих система, као и управљања пројектима за прикупљање и пречишћавање отпадних вода. Истакла је са којим изазовима се суочавамо у области управљања отпадним водама као и какве су потребе за стручним кадровима и стручним образовањем и усавршавањем. Осврнула се на програм тзв. "Зелена Србија" у оквиру Министарства грађевине који ће омогућити изградњу 5 нових постројења (једно градско и 4 за насељена места) за пречишћавање отпадних вода као и проширење канализационе мреже како би град био покривен канализационом мрежом у потпуности.

Пројектном документацијом биће обухваћена изградња канализационе мреже у граду (39км) и у насељеним местима (252км). Пројектна документација би требала да буде завршена до половине 2022. године, након чега се очекује почетак радова на извођењу мреже у граду.

Презентацију су држали и Горан Љубисављевић, ЈКП "Водовод и канализација" Крагујевац и Милутин Тасић испред ЈКП "Водовод" Крушевац, а гост је био и Ненад Радојевић, начелник одељења за отпадне воде у оквиру Министарства за заштиту животне средине.

Након њихових излагања, уследила су бројна корисна питања и расправа о проблематици око одвожења муља, а такође је било речи и о монодепонијама које су, како је Ненад Радојевић истакао, будућност која очекује свако јавно предузеће које поседује уређај за пречишћавање отпадних вода. 

                          

Служба информисања
ЈКП "Водоканал" Сомбор


Komentari ()

Ostavite vaš komentar